Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w sosie koperkowym

Schab w sosie koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13404

Dodano:

Odsłon: 7242

Bardzo lubię gotowany schab i lubię koperek,a to danie należy do moich ulubionych.

Składniki

  • schab 1 kg
  • koperek duży pęczek
  • śmietana 3 łyżki
  • mąka 2 łyżki
  • marchew 1
  • cebula 1
  • kucharek łyżeczka
  • liść laurowy 2
  • ziele angielskie kilka ziaren
  • sól,pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. schab z warzywami i przyprawami ugotować,wystudzić,mięso pokroić w plastry i włożyć do rondla z wywarem

  2. mąkę dobrze wymieszać z zimnym wywarem z mięsa i ze śmietaną

  3. koperek drobno posiekać i dodać do rondla z mięsem,gotować na małym ogniu,

  4. do gorącego wywaru wlać mąkę ze śmietaną delikatnie mieszając,doprawić solą i pieprzem do sosu można dodać łyżeczkę soku z cytryny

  5. Podawać z ziemniakami z wody i surówką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 23 czerwca 2014 lubię sos koperkowy,muszę zrobić tak schabik:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 22 czerwca 2014 Proste danie,a jakie pyszne - bardzo lubię sos koperkowy często podaję właśnie z gotowanym mięskiem -)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń