Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na pyszny, rodzinny obiad. Plastry schabu zanurzone w aromatycznym, śmietanowo-kurkowym sosie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118368
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8490
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2253
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1592
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118368
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8490
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2253
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1592
Składniki
Plastry schabu nacieramy z każdej strony solą i świeżo zmielonym pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju (po równo z każdej strony, do miękkości).
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przerzucamy na patelnię z roztopionym masłem i podsmażamy na złoty kolor. Kurki oczyszczamy i dorzucamy do cebuli. Chwile podsmażamy, następnie dodajemy słodką śmietankę. Całość dusimy przez kilka minut na wolnym ogniu (sos powinien delikatnie zgęstnieć). Na koniec doprawiamy sos solą i pieprzem.
Plastry schabu polewamy gorącym sosem. Danie podajemy z ziemniakami z wody i ulubioną surówką. Smacznego!