Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na pyszny, rodzinny obiad. Plastry schabu zanurzone w aromatycznym, śmietanowo-kurkowym sosie.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5762
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5762
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 140
Składniki
Plastry schabu nacieramy z każdej strony solą i świeżo zmielonym pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju (po równo z każdej strony, do miękkości).
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przerzucamy na patelnię z roztopionym masłem i podsmażamy na złoty kolor. Kurki oczyszczamy i dorzucamy do cebuli. Chwile podsmażamy, następnie dodajemy słodką śmietankę. Całość dusimy przez kilka minut na wolnym ogniu (sos powinien delikatnie zgęstnieć). Na koniec doprawiamy sos solą i pieprzem.
Plastry schabu polewamy gorącym sosem. Danie podajemy z ziemniakami z wody i ulubioną surówką. Smacznego!