Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na pyszny, rodzinny obiad. Plastry schabu zanurzone w aromatycznym, śmietanowo-kurkowym sosie.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71768
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 521
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15537
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3380
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71768
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 521
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15537
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3380
Składniki
Plastry schabu nacieramy z każdej strony solą i świeżo zmielonym pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju (po równo z każdej strony, do miękkości).
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przerzucamy na patelnię z roztopionym masłem i podsmażamy na złoty kolor. Kurki oczyszczamy i dorzucamy do cebuli. Chwile podsmażamy, następnie dodajemy słodką śmietankę. Całość dusimy przez kilka minut na wolnym ogniu (sos powinien delikatnie zgęstnieć). Na koniec doprawiamy sos solą i pieprzem.
Plastry schabu polewamy gorącym sosem. Danie podajemy z ziemniakami z wody i ulubioną surówką. Smacznego!