Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w sosie pieczarkowym"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Marchewkę oczyść, umyj, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w półplasterki. Masło stop w garnku, włóż warzywa i pieczarki, duś na małym ogniu ok. 5 minut, często mieszając.
Schab pokrój na plastry 2-3 cm. Ułóż w garnku na warzywach, zalej rosołem, wymieszaj. Duś pod przykryciem 10 minut. Śmietanę wymieszaj z mąką i chochelką sosu. Wlej do garn ka, wymieszaj. Duś kilka minut do momentu, aż sos zgęstnieje. Przypraw do smaku.
Makaron ugotuj w lekko oso lonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą. Podaj z mięsem i sosem.
<strong>Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie