Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 226
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 226
Składniki
Schab delikatnie rozbić pięścią. Z obu stron wysmarować przyprawami i obsmażyć w niewielkiej ilości tłuszczu. Wyłożyć na talerz. Na tej samej patelni wrzucić pieczarki pokrojone w grube plastry. Podsmażyć i dodać mięso. Zalać bulionem, dodać liść laurowy oraz kilka ziaren ziela angielskiego. Dusić całość pod przykryciem 90 minut na małym ogniu.Wymieszać. Po tym czasie dodać kremówkę. Do osobnej miseczki dodać kilka łyżek sosu i dokładnie wymieszać z mąką ziemniaczaną. Przelać do sosu i dokładnie wymieszać. Posypać posiekaną pietruszką.