Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
By schab wyszedł nam miękki i kruchy najlepiej przygotować go w sosie. Moja propozycja to sos węgierski, który dzięki dużej ilości warzyw nie musi być dodatkowo zagęszczany mąką.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Schab kroimy w plastry, każdy plaster przekrawamy na pół i rozbijamy dość cienko. Paprykę i cebulę kroimy w dużą kostkę, marchew ścieramy na małych oczkach tarki.
W garnku z grubym dnem podsmażamy schab do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, smażymy przez około 5-10 minut. Po tym czasie wlewamy passatę, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, słodką paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Danie dusimy pod przykryciem przez około 1 godzinę, do momentu aż sos się zagęści a schab będzie miękki.