Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
By schab wyszedł nam miękki i kruchy najlepiej przygotować go w sosie. Moja propozycja to sos węgierski, który dzięki dużej ilości warzyw nie musi być dodatkowo zagęszczany mąką.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3444
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4139
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73717
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3444
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4139
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73717
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Składniki
Schab kroimy w plastry, każdy plaster przekrawamy na pół i rozbijamy dość cienko. Paprykę i cebulę kroimy w dużą kostkę, marchew ścieramy na małych oczkach tarki.
W garnku z grubym dnem podsmażamy schab do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, smażymy przez około 5-10 minut. Po tym czasie wlewamy passatę, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, słodką paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Danie dusimy pod przykryciem przez około 1 godzinę, do momentu aż sos się zagęści a schab będzie miękki.