Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo świątecznie i bardzo pysznie
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12805
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5307
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12805
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Składniki
Schab przyprawić solą,pieprzem,majerankiem, podlać 1 szkl.wina i sokiem cytrynowym, przykryć plastrami słoniny i piec ok.1,20 ha 180 st.pod przykryciem co jakiś czas polewając powstałym sosikiem. (słoninę potem zdjąć i ... zrobić z nią co chcecie)
W między -czasie : śliwki suszone zalane 1/2 szkl.wina i 1/2 szkl.wody ugotować ok.30 min i obrac z pestek - płyn zachować.Jednocześnie śliwki swieże lub mrożone wydrelowane podsmażyć na maśle- ok.15 min. Wszystkie śliwki i płyny z nich powstałe połączyc, zblenderować na gładko doprawić cukrem i cynamonem , skórka cytr.oraz gałką, zagotować ewentualnie rozcieńczając wodą gdyby sos był zbyt gęsty.
Plastry schabu podawać wraz z sosem w chwilach radości i uniesienia. Smacznego.