Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo świątecznie i bardzo pysznie
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Składniki
Schab przyprawić solą,pieprzem,majerankiem, podlać 1 szkl.wina i sokiem cytrynowym, przykryć plastrami słoniny i piec ok.1,20 ha 180 st.pod przykryciem co jakiś czas polewając powstałym sosikiem. (słoninę potem zdjąć i ... zrobić z nią co chcecie)
W między -czasie : śliwki suszone zalane 1/2 szkl.wina i 1/2 szkl.wody ugotować ok.30 min i obrac z pestek - płyn zachować.Jednocześnie śliwki swieże lub mrożone wydrelowane podsmażyć na maśle- ok.15 min. Wszystkie śliwki i płyny z nich powstałe połączyc, zblenderować na gładko doprawić cukrem i cynamonem , skórka cytr.oraz gałką, zagotować ewentualnie rozcieńczając wodą gdyby sos był zbyt gęsty.
Plastry schabu podawać wraz z sosem w chwilach radości i uniesienia. Smacznego.