Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tylko mam więcej wolnego czasu spędzam go na przygotowywaniu potraw które ucieszą naszą duszę i ciało tym bardziej iż u mnie sami mięsożercy. Schab wolno pieczony idealny na gorąco jako główne danie i smakowity na zimno na kanapki.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 738
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1526
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6056
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8912
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 738
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1526
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6056
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8912
Składniki
Schab myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozwijamy folię aluminiową. Na niej kładziemy schab. W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy z olejem i nacieramy dokładnie schab. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia nagrzewamy piekarnik 160C góra. Schab kładziemy na kratce pod nią stawiamy brytfankę aby tłuszcz miał gdzie spływać. Pieczemy ok. 3 do 4 godzin co jakiś czas obracając mięsko. Ok. 15 min przed końcem pieczenia wyłączamy temp. I włączamy termoobieg. Wyjmujemy na naczynie żaroodporne. Podajemy z ulubionymi dodatkami.