Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab wolno pieczony

Schab wolno pieczony

Autor:

Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 2658

Dodano:

Odsłon: 13866

Jak tylko mam więcej wolnego czasu spędzam go na przygotowywaniu potraw które ucieszą naszą duszę i ciało tym bardziej iż u mnie sami mięsożercy. Schab wolno pieczony idealny na gorąco jako główne danie i smakowity na zimno na kanapki.

Składniki

  • 1,5 kg schabu bez kości
  • Marynata:
  • 2 łyżki oleju
  • Pół łyżeczki papryki słodkiej
  • Pół łyżeczki papryki ostrej
  • Pół łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu mielonego
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Rozwijamy folię aluminiową.
    Na niej kładziemy schab.
    W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy z olejem i nacieramy dokładnie schab.
    Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki najlepiej na noc.
    Następnego dnia nagrzewamy piekarnik 160C góra.
    Schab kładziemy na kratce pod nią stawiamy brytfankę aby tłuszcz miał gdzie spływać.
    Pieczemy ok. 3 do 4 godzin co jakiś czas obracając mięsko.
    Ok. 15 min przed końcem pieczenia wyłączamy temp. I włączamy termoobieg.
    Wyjmujemy na naczynie żaroodporne.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 września 2017 Nie ma to, jak po czasie trafić na taki przepis ;)
Wygląda miodzio i nawet nie pytam, jak smakuje. Trzeba koniecznie kiedyś wypróbować :)
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 01 lutego 2017 ależ apetycznie wygląda :-) i ta przyrumieniona skórka mniam :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń