Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tylko mam więcej wolnego czasu spędzam go na przygotowywaniu potraw które ucieszą naszą duszę i ciało tym bardziej iż u mnie sami mięsożercy. Schab wolno pieczony idealny na gorąco jako główne danie i smakowity na zimno na kanapki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7732
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7732
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
Schab myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozwijamy folię aluminiową. Na niej kładziemy schab. W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy z olejem i nacieramy dokładnie schab. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia nagrzewamy piekarnik 160C góra. Schab kładziemy na kratce pod nią stawiamy brytfankę aby tłuszcz miał gdzie spływać. Pieczemy ok. 3 do 4 godzin co jakiś czas obracając mięsko. Ok. 15 min przed końcem pieczenia wyłączamy temp. I włączamy termoobieg. Wyjmujemy na naczynie żaroodporne. Podajemy z ulubionymi dodatkami.