Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak tylko mam więcej wolnego czasu spędzam go na przygotowywaniu potraw które ucieszą naszą duszę i ciało tym bardziej iż u mnie sami mięsożercy. Schab wolno pieczony idealny na gorąco jako główne danie i smakowity na zimno na kanapki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1589
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3025
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1108
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1885
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1589
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3025
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1108
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1885
Składniki
Schab myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozwijamy folię aluminiową. Na niej kładziemy schab. W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy z olejem i nacieramy dokładnie schab. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia nagrzewamy piekarnik 160C góra. Schab kładziemy na kratce pod nią stawiamy brytfankę aby tłuszcz miał gdzie spływać. Pieczemy ok. 3 do 4 godzin co jakiś czas obracając mięsko. Ok. 15 min przed końcem pieczenia wyłączamy temp. I włączamy termoobieg. Wyjmujemy na naczynie żaroodporne. Podajemy z ulubionymi dodatkami.