Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry schabu usmażone z cebulą, podane z ziemniakami i sałatką warzywną.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25900
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3118
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25900
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3118
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
Plastry schabu nacieramy przyprawą do mięs, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron. W między czasie obieramy cebule i kroimy je w pół plastry.
Gdy plastry schabu będą rumiane, dodajemy posoloną cebulę i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa i cebuli. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone plastry schabu podajemy z ziemniakami, cebulą i sałatką z kapusty, ogórka i papryk. Smacznego!!!