Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z cebulą, ziemniakami i sałatką.

Schab z cebulą, ziemniakami i sałatką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1425 Ocena: 18416

Dodano:

Odsłon: 555

Plastry schabu usmażone z cebulą, podane z ziemniakami i sałatką warzywną.

Składniki

  • schab bez kości 2 grubsze plastry
  • cebula 2-3 szt.
  • ziemniaki 4-5 szt.
  • sałatka warzywna
  • Sól
  • przyprawa do mięs
  • smalec do smażenia
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry schabu nacieramy przyprawą do mięs, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron. W między czasie obieramy cebule i kroimy je w pół plastry.

  2. Gdy plastry schabu będą rumiane, dodajemy posoloną cebulę i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa i cebuli. W między czasie gotujemy ziemniaki.

  3. Usmażone plastry schabu podajemy z ziemniakami, cebulą i sałatką z kapusty, ogórka i papryk.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń