Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z cukinią"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 305
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 110
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 150
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 305
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 110
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 150
Składniki
Schab rozbijam bardzo cieniutko, oprószam solą i pieprzem. Cukinię myję, kroję wzdłuż na pół, a każdą połówkę na dwa kawałki, by zmieściły się na plastrach schabu.
Układam na nich po plastrze sera, a na brzegu cząstki cukini, posypuję je solą, pieprzem oraz ziołami. Brzegi schabu zawijam do środka i robię roladki.
Obtaczam je w mące, na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju i obsmażam roladki na rumiano. Do naczynia do zapiekania wkładam czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, na nich układam obsmażone roladki i podlewam wodą.
Zapiekam je w piekarniku nagrzanym do temp. 200oC ok. 45 min. Tuż przed końcem pieczenia (ok. 10 min przed) posypuję roladki koperkiem.Źródło: Kobieta i życie