Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam przepis na delikatne i soczyste steki ze schabu z kością z grilla. Sekretem jest marynata i czas marynowania, aby schab skruszał i był delikatny. https://youtu.be/v8DdCClpnXI Zapraszam na film. Smacznego :-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7952
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 328
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3296
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 608
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7952
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 328
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3296
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 608
Składniki
Marynata. Do sporej miski wlewamy wodę, oliwę, posiekany czosnek, wszystkie przyprawy i miód, całość dokładnie mieszamy. Mięso Schab rozbijamy równomiernie i wrzucamy do miski z marynatą dokładnie wcieramy ją w mięso i odstawiamy pod przykryciem do lodówki na 24 godziny.
Rozpalamy grilla i grillujemy steki po 5 minut z każdej ze stron, sprawdzamy w trakcie czy miód nie skarmelizował się za szybko. Gotowe !!! Smacznego :-) Zapraszam na film.