Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy prosty a zarazem smaczny sposób na danie dla ludzi zapracowanych. Mięso ze schabu z warzywami w sosie, można podać z ryżem lub makaronem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1237
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 494
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1327
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1237
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 494
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1327
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy niepotrzebne błonki i kroimy na podłużne paski. 2. Do mięsa dodajemy wszystkie składniki na marynatę, mieszamy i odstawiamy, na co najmniej godzinę. 3. Po tym czasie każdy kawałek mięsa panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
4. Na drugiej patelni szklimy na rozgrzanym oleju cebulę obraną, drobno pokrojoną. 5. Papryki myjemy, obieramy z nasion, kroimy w długie paski i dodajemy do cebuli. Podlewamy jedną szklanką wody, dodajemy mięso i dziesięć minut gotujemy. 6. Fix rozrabiamy w ½ szklance zimnej wody i łączymy z mięsem i warzywami, doprawiamy chili. Dwie minutki gotujemy.
7. Danie gotowe. 8. Smacznego.