Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z nutką chińską

Schab z nutką chińską

Autor:

Przepisów i artykułów: 1008 Ocena: 12428

Dodano:

Odsłon: 754

Łatwy prosty a zarazem smaczny sposób na danie dla ludzi zapracowanych. Mięso ze schabu z warzywami w sosie, można podać z ryżem lub makaronem.

Składniki

  • Składniki na marynatę:
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżeczka czosnku
  • ½ łyżeczki imbiru
  • Sól
  • Składniki dodatkowe:
  • ½ kg schabu
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • Cebula
  • 1 opakowanie fix do potraw chińskich
  • Olej do smażenia
  • Mąka pszenna do panierki
  • Szczypta Chili
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab z nutką chińską

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy niepotrzebne błonki i kroimy na podłużne paski.
    2. Do mięsa dodajemy wszystkie składniki na marynatę, mieszamy i odstawiamy, na co najmniej godzinę.
    3. Po tym czasie każdy kawałek mięsa panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

  2. 4. Na drugiej patelni szklimy na rozgrzanym oleju cebulę obraną, drobno pokrojoną.
    5. Papryki myjemy, obieramy z nasion, kroimy w długie paski i dodajemy do cebuli. Podlewamy jedną szklanką wody, dodajemy mięso i dziesięć minut gotujemy.
    6. Fix rozrabiamy w ½ szklance zimnej wody i łączymy z mięsem i warzywami, doprawiamy chili. Dwie minutki gotujemy.

  3. 7. Danie gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń