Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły wam się "zwykłe" schabowe w niedzielne popołudnie? Nadchodzę z ratunkiem na pyszną alternatywę. Wybitne połączenie pieczarek i mięsa, do tego sos z bulionu leśnych grzybów. No mówię wam, doczepić się nie ma czego. No chyba, że mało było, to zrozumiem...ale je się po to by się delektować. Jak wam sosu zostanie, czekajcie na kolejny wpis ;) Arek Gie
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21657
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 22
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21657
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Kotlety obsmażamy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy na blaszkę do pieczenia, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy 10 minut w 250°C. Zawijamy w folię aluminiową. Odstawiamy by "doszły". W czasie smażenia i pieczenia przygotowujemy sos i grzyby. Bulion zagotowujemy, zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną i zimną wodą. Dokładnie rozprowadzamy w bulionie, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Grzyby i cebulę dusimy na rozgrzanym maśle, pod koniec dodajemy posiekany czosnek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety podajemy polane sosem z ułożonymi na wierzchu grzybami. Do tego polecam ziemniaki z wody.