Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły wam się "zwykłe" schabowe w niedzielne popołudnie? Nadchodzę z ratunkiem na pyszną alternatywę. Wybitne połączenie pieczarek i mięsa, do tego sos z bulionu leśnych grzybów. No mówię wam, doczepić się nie ma czego. No chyba, że mało było, to zrozumiem...ale je się po to by się delektować. Jak wam sosu zostanie, czekajcie na kolejny wpis ;) Arek Gie
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15024
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44990
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 778
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15024
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44990
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 778
Składniki
Kotlety obsmażamy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy na blaszkę do pieczenia, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy 10 minut w 250°C. Zawijamy w folię aluminiową. Odstawiamy by "doszły". W czasie smażenia i pieczenia przygotowujemy sos i grzyby. Bulion zagotowujemy, zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną i zimną wodą. Dokładnie rozprowadzamy w bulionie, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Grzyby i cebulę dusimy na rozgrzanym maśle, pod koniec dodajemy posiekany czosnek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety podajemy polane sosem z ułożonymi na wierzchu grzybami. Do tego polecam ziemniaki z wody.