Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły wam się "zwykłe" schabowe w niedzielne popołudnie? Nadchodzę z ratunkiem na pyszną alternatywę. Wybitne połączenie pieczarek i mięsa, do tego sos z bulionu leśnych grzybów. No mówię wam, doczepić się nie ma czego. No chyba, że mało było, to zrozumiem...ale je się po to by się delektować. Jak wam sosu zostanie, czekajcie na kolejny wpis ;) Arek Gie
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2675
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2675
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3007
Składniki
Kotlety obsmażamy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy na blaszkę do pieczenia, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy 10 minut w 250°C. Zawijamy w folię aluminiową. Odstawiamy by "doszły". W czasie smażenia i pieczenia przygotowujemy sos i grzyby. Bulion zagotowujemy, zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną i zimną wodą. Dokładnie rozprowadzamy w bulionie, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Grzyby i cebulę dusimy na rozgrzanym maśle, pod koniec dodajemy posiekany czosnek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety podajemy polane sosem z ułożonymi na wierzchu grzybami. Do tego polecam ziemniaki z wody.