Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły wam się "zwykłe" schabowe w niedzielne popołudnie? Nadchodzę z ratunkiem na pyszną alternatywę. Wybitne połączenie pieczarek i mięsa, do tego sos z bulionu leśnych grzybów. No mówię wam, doczepić się nie ma czego. No chyba, że mało było, to zrozumiem...ale je się po to by się delektować. Jak wam sosu zostanie, czekajcie na kolejny wpis ;) Arek Gie
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28170
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28170
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Kotlety obsmażamy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy na blaszkę do pieczenia, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy 10 minut w 250°C. Zawijamy w folię aluminiową. Odstawiamy by "doszły". W czasie smażenia i pieczenia przygotowujemy sos i grzyby. Bulion zagotowujemy, zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną i zimną wodą. Dokładnie rozprowadzamy w bulionie, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Grzyby i cebulę dusimy na rozgrzanym maśle, pod koniec dodajemy posiekany czosnek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety podajemy polane sosem z ułożonymi na wierzchu grzybami. Do tego polecam ziemniaki z wody.