Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na świąteczny obiad. Schab przygotowany w ten sposób jest kruchy i soczysty.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4670
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418337
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4670
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418337
Składniki
Schab lekko rozbij. Posól i popieprz z każdej strony. Każdy kotlet obtocz mąką, przesmaż krótko na gorącym tłuszczu. Mięso przełóż do garnka. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę pokrojoną w piórka. Dodaj do mięsa. Pomarańczę obierz i pozbądź się białych błonek. Pokrój ją w półplasterki. Dodaj do mięsa. Dolej 3 szklanki wody. Dodaj 4 łyżki przecieru. Dodaj paprykę i cukier. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Duś na małym ogniu przez ok. 25-30 minut.