Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11234
Dodano: 24.09.2017
Odsłon: 1602
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Schab umyć, pokroić w cienkie paski, oprószyć solą i pieprzem i smażyć na złoty kolor z każdej strony. Następnie przełożyć do garnka, w którym będziemy dusić całą potrawę.
Na tej samej patelni zeszklić obraną i pokrojoną w piórka cebulę, dodać pokrojony drobno czosnek, krótko przesmażyć. Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, dorzucić na patelnię. Całość chwilę podsmażyć i przełożyć do garnka z mięsem. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i dodać do garnka, wlać puszkę pomidorów, przykryć i całość dusić około 30 minut (aż mięso będzie miękkie).
Ogórki pokroić w cienkie paski i dodać do garnka. Doprawić solą, pieprzem i papryką i dusić pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut. W razie potrzeby dolać 1/4 szklanki wody.
Gotową potrawę podawać z pieczywem, ryżem lub kaszą. Smacznego :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Facet_w_kuchni 24 września 2017Zgłoś do usunięcia
Takim smacznym daniem głodnego potraktować ;-)1 Kto głosował? | Odpowiedz