Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z warzywami w sosie pomidorowym

Schab z warzywami w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 667 Ocena: 10507

Dodano:

Odsłon: 1492

jesienna, smaczna odmiana schabowego :-)

Składniki

  • schab bez kości 50 dag
  • cebula 1 dużaczosnek 2 ząbki
  • pieczarki 25 dag
  • papryka czerwona 1
  • papryka żółta 1
  • ogórki kiszone 3 szt.
  • pomidory w puszce 1 op.
  • sól, pieprz, ostra papryka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab z warzywami w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  1. Schab umyć, pokroić w cienkie paski, oprószyć solą i pieprzem i smażyć na złoty kolor z każdej strony. Następnie przełożyć do garnka, w którym będziemy dusić całą potrawę.
    Na tej samej patelni zeszklić obraną i pokrojoną w piórka cebulę, dodać pokrojony drobno czosnek, krótko przesmażyć. Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, dorzucić na patelnię. Całość chwilę podsmażyć i przełożyć do garnka z mięsem. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i dodać do garnka, wlać puszkę pomidorów, przykryć i całość dusić około 30 minut (aż mięso będzie miękkie).
    Ogórki pokroić w cienkie paski i dodać do garnka. Doprawić solą, pieprzem i papryką i dusić pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut. W razie potrzeby dolać 1/4 szklanki wody.
    Gotową potrawę podawać z pieczywem, ryżem lub kaszą. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Facet_w_kuchni 24 września 2017 Takim smacznym daniem głodnego potraktować ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń