Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i pokrój w plasterki.
Schab umyj, potnij w plastry i rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż na nim mięso z obu stron.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Na dno włóż kilka listków szałwii, a następnie układaj naprzemiennie: warstwy ziemniaków, podsmażonego mięsa i reszty listków szałwii.
Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach, po czym wymieszaj go z kwaśną śmietaną.
Zawartość naczynia zalej przygotowanym sosem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz potrawę około 10-15 minut.
Podawaj np. z sałatką z pomidorów.Źródło: Telemax