Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche mięso smakuje rewelacja. Zachwyci gości.
Naczynie żaroodporne, deska, tłuczek do mięsa.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2147
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 167
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2147
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 167
Składniki
Schab umyć, rozbić , doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić. Cukinię , paprykę umyć, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulę , smażyć 3 minuty, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 2 minuty, dodać cukinię i paprykę , smażyć aż odparuje woda. Kapustę przepłukać, utworzyć 5 gniazdek i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Schab posmarować keczupem i ułożyć na kapuście.
Na schab ułożyć podsmażone warzywa , doprawić ziołami prowansalskimi, ułożyć na każdym suszonego pomidora.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , wstawić i piec 20 minut. Gdy piecze się schab, utrzeć ser, majonez wymieszać ze śmietaną. Po 20 minutach , wyjąć schab , polać majonezem wymieszanym ze śmietaną, posypać serem.
Wstawić do piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera 10 - 15 minut.