Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab zapiekany z pieczarkami to coś dla miłośników tradycyjnych smaków. Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu mięso jest miękkie i kruche.
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1187
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31224
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3643
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4615
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8125
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1187
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31224
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3643
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4615
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8125
Składniki
Schab wieprzowy umyj i osusz. Oprósz solą, pieprzem papryką mieloną oraz lubczykiem z każdej strony. Pieczarki po umyciu pokrój w plasterki, a cebulę w piórka.
Rozgrzej olej na patelni. Najpierw podsmaż z każdej strony schab, a kiedy się zarumieni, zdejmij z naczynia. Przełóż cebulę i pieczarki. Podsmażaj, co jakiś czas mieszając. Pod koniec posól i popieprz.
Przygotuj naczynie żaroodporne. Na spód przełóż cebulę z pieczarkami. Dodaj wcześniej podsmażony schab. Oprósz mąką, przełóż na drugą stronę i powtórz to. Teraz wlej wodę, dodaj liść laurowy, ziele angielskie. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na około 30-35 minut pod przykryciem.