Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab zapiekany z pieczarkami to coś dla miłośników tradycyjnych smaków. Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu mięso jest miękkie i kruche.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 158
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14621
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19684
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 158
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14621
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19684
Składniki
Schab wieprzowy umyj i osusz. Oprósz solą, pieprzem papryką mieloną oraz lubczykiem z każdej strony. Pieczarki po umyciu pokrój w plasterki, a cebulę w piórka.
Rozgrzej olej na patelni. Najpierw podsmaż z każdej strony schab, a kiedy się zarumieni, zdejmij z naczynia. Przełóż cebulę i pieczarki. Podsmażaj, co jakiś czas mieszając. Pod koniec posól i popieprz.
Przygotuj naczynie żaroodporne. Na spód przełóż cebulę z pieczarkami. Dodaj wcześniej podsmażony schab. Oprósz mąką, przełóż na drugą stronę i powtórz to. Teraz wlej wodę, dodaj liść laurowy, ziele angielskie. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na około 30-35 minut pod przykryciem.