Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 371
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15007
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1805
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17491
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 371
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15007
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1805
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17491
Składniki
Schab umyć. Przy pomocy długiego noża zrobić na samym środku mięsa dziurę. Do środka mięsa wciskać kolejno śliwki aż pojawią się na drugim końcu schabu. Skropić mięso sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut. Schab przyprawić i posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Masło rozgrzać na patelni i na nim przysmażyć z obu stron schab. Przełożyć do brytfanny i wlać szklankę wody. Piec ok. godz pod przykryciem. Zdjąć pokrywkę i piec ok. 35 min.