Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowy smak mięsa z czym kto lubi.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 125
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 260
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 97
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 125
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 260
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 97
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
Mięso pokroić jak na kotlety, przyprawić: czosnkiem, majerankiem, przyprawą do mięsa duszonego , solą i pieprzem i pozostawić w lodówce kilka godzin.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć schab z obu stron a następnie przełożyć do naczynia z "wywarem na żeberkach".
Grzyby suszone namoczyć ( ok. 20 min) i dodać do mięsa z wywarem.
Wszystko dusimy ok. 60 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę i mąkę. Dusimy jeszcze kilka minut. Smacznego.