Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie schabowe moczone w mleku są bardzo smaczne, mięsko delikatne i kruche. Przepis bardzo prosty a kotlety są soczyste. Polecam
deska, tłuczek, naczynia do panierki, patelnia, widelec,
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5555
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5555
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Kotlety schabowe umyć , osuszyć i rozbić tłuczkiem. Delikatnie oprószyć solą, pieprzem mielonym, włożyć do mleka ( 300 ml ) na około 3 godziny. Zakryć ścierką i odłożyć na boku. W misce rozbełtać jajka z czosnkiem granulowanym. Do drugiej miski wsypać bułkę tartą. Kotlety po wyjęciu z mleka osuszyć ręcznikiem papierowym jeszcze raz delikatnie oprószyć pieprzem i solą , następnie wkładać do rozbełtanych jajek , panierować w bułce tartej i ponownie do jajek i do bułki tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym smalcu na złoty, rumiany kolor z każdej strony. Smacznego
Panierowanie kotletów .
Kotlety po usmażeniu gotowe do podania. Smacznego.