Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie schabowe moczone w mleku są bardzo smaczne, mięsko delikatne i kruche. Przepis bardzo prosty a kotlety są soczyste. Polecam
deska, tłuczek, naczynia do panierki, patelnia, widelec,
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44602
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181970
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 187
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44602
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181970
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 187
Składniki
Kotlety schabowe umyć , osuszyć i rozbić tłuczkiem. Delikatnie oprószyć solą, pieprzem mielonym, włożyć do mleka ( 300 ml ) na około 3 godziny. Zakryć ścierką i odłożyć na boku. W misce rozbełtać jajka z czosnkiem granulowanym. Do drugiej miski wsypać bułkę tartą. Kotlety po wyjęciu z mleka osuszyć ręcznikiem papierowym jeszcze raz delikatnie oprószyć pieprzem i solą , następnie wkładać do rozbełtanych jajek , panierować w bułce tartej i ponownie do jajek i do bułki tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym smalcu na złoty, rumiany kolor z każdej strony. Smacznego
Panierowanie kotletów .
Kotlety po usmażeniu gotowe do podania. Smacznego.