Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie schabowe moczone w mleku są bardzo smaczne, mięsko delikatne i kruche. Przepis bardzo prosty a kotlety są soczyste. Polecam
deska, tłuczek, naczynia do panierki, patelnia, widelec,
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Kotlety schabowe umyć , osuszyć i rozbić tłuczkiem. Delikatnie oprószyć solą, pieprzem mielonym, włożyć do mleka ( 300 ml ) na około 3 godziny. Zakryć ścierką i odłożyć na boku. W misce rozbełtać jajka z czosnkiem granulowanym. Do drugiej miski wsypać bułkę tartą. Kotlety po wyjęciu z mleka osuszyć ręcznikiem papierowym jeszcze raz delikatnie oprószyć pieprzem i solą , następnie wkładać do rozbełtanych jajek , panierować w bułce tartej i ponownie do jajek i do bułki tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym smalcu na złoty, rumiany kolor z każdej strony. Smacznego
Panierowanie kotletów .
Kotlety po usmażeniu gotowe do podania. Smacznego.