Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z plastrów schabu rozbitych jak na kotlety, zwinięte z serkiem śmietankowym, pomidorem i przyprawami.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 419
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 964
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 419
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Plastry schabu rozbiłam tłuczkiem na cienkie kotlety. Kotlety doprawiłam solą i pieprzem. Każdy kotlet układałam na desce do krojenia i smarowałam 1 łyżeczką serka ziołowego. Na brzegu kotleta układałam kawałek pomidora i zwijałam kotlet w roladkę. Jajko wybiłam do miseczki i rozkłóciłam widelcem z odrobiną soli i pieprzu. Do drugiej miseczki wsypałam bułkę tartą. Roladki maczałam najpierw w jajku potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzałam olej i na gorący włożyłam opanierowane roladki. Smażyłam z każdej strony na złoty kolor. Usmażone wyłożyłam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Roladki podałam z pure ziemniaczanym z groszkiem i marynowanymi grzybkami