Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uzbierałam trochę grzybów i postanowiłam przygotować na obiad roladki ze schabu właśnie z tymi grzybkami. Roladki proste w przygotowaniu, ale też smaczne. Polecam
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2703
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 179
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2703
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 179
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
Kotlety po umyciu i osuszeniu rozbijamy cienko na większy płat. Każdy oprószamy delikatnie pieprzem i solą. Grzyby oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, następnie kroimy w mniejsze kawałki. Na maśle klarownym podsmażamy do zeszklenia obraną , pokrojoną w kostkę cebulę , dodajemy przygotowane grzyby i podsmażamy do miękkości, doprawiając pieprzem i solą do smaku. Po usmażeniu studzimy. Tak przygotowane grzyby nakładamy porcjami na rozbite mięso , boki zwijamy do środka i zwijamy w rolady. Przygotowane rolady obtaczamy w rozbełtanych jajkach z dodatkiem przyprawy do mięsa wieprzowego, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na rumiano. Podajemy jako dodatek do drugiego dania. Smacznego
Rozbijanie mięsa.
Przygotowany farsz rozłożyć porcjami na rozbite mięso.
Zwijamy boki do środka i w rolady, obtaczamy w rozbełtanych jajkach i panierujemy w bułce tartej.
Rolady gotowe do spożycia.