Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe w cieście.

Przepis dnia 2013-11-07
Schabowe w cieście.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 8587

Dodano:

Odsłon: 48026

Inna wersja tradycyjnego schabowego.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • 4 jajka
  • pół szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • przyprawy: sól, pieprz, ja dodałam jeszcze granulowany czosnek,paprykę ostrą, majeranek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety rozbijamy tłuczkiem.
    Jajka, mleko, mąkę oraz przyprawy mieszamy na gładko.
    Każdy kotlet obtaczamy w cieście.

  2. Smażymy na oleju z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do ciepłego piekarnika by doszły.

  3. Ja podałam z piklami z ogórków i ziemniaczkami księżnej. Dziękuję Ci maluszekk za przypomnienie przepisu, ja dodałam zamiast gałki muszkatołowej czosnek granulowany.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gogusia 07 listopada 2013 Najlepsze w tych schabowych jest to że rozbite tłuczkiem i usmażone nie kurczą się tylko są takiego samego kształtu.
Dodatkowo są soczyste i miękkie w środku.:)))

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 07 listopada 2013 osobiscie nie lubie takiej panierki ale sam pomysl fajny;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń