Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja tradycyjnego schabowego.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1380
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 350
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1380
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 350
Składniki
Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Jajka, mleko, mąkę oraz przyprawy mieszamy na gładko. Każdy kotlet obtaczamy w cieście.
Smażymy na oleju z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do ciepłego piekarnika by doszły.
Ja podałam z piklami z ogórków i ziemniaczkami księżnej. Dziękuję Ci maluszekk za przypomnienie przepisu, ja dodałam zamiast gałki muszkatołowej czosnek granulowany. Smacznego.