Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe w cieście naleśnikowym to smakowita alternatywa dla tradycyjnych schabowych. To danie doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak i na bardziej uroczyste okazje. Dzięki prostocie przygotowania i dostępności składników, kotlety te szybko staną się ulubionym daniem w Twoim domu.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 53
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31219
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 389
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1490
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 53
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31219
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 389
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1490
Składniki
Plastry schabu rozbij tłuczkiem na grubość około 0,5 cm. Oprósz je solą i pieprzem i papryką z obu stron. Możesz też dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
W misce roztrzep jajko z mlekiem. Stopniowo dodawaj mąkę, aż uzyskasz gęste, jednolite ciasto naleśnikowe.
Każdy kotlet zanurz w cieście, upewniając się, że jest równomiernie pokryty. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, aż ciasto nabierze złotobrązowego koloru, a mięso będzie dobrze usmażone.
Podawaj gorące kotlety z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, kasza czy świeża surówka.