Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się tradycyjne kotlety schabowe, nie masz pomysłu na obiad, oto danie dla Ciebie. Schabowe pod cebulową pierzynką, spróbuj przekonaj się, a nie będziesz żałować.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 779
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22821
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15240
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4938
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45905
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 779
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22821
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15240
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4938
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45905
Składniki
1. Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą, pieprzem, czosnkiem. 2. Panierujesz w bułce tartej, jajku roztrzepanym widelcem i ponownie w bułce tartej. Smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu kotlety układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Masło rozpuszczasz na patelni, dodajesz obrane, pokrojone w krążki cebule. Smażysz około 10 minut, wsypujesz curry, mieszasz dokładnie. 4. Cebule nakładasz na każdy usmażony kotlet.
5. Ser żółty ścierasz na tarce o dużych oczkach, łączysz z majonezem oraz ketchupem i smarujesz wierzch kotleta. 6. Zapiekasz w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
7. Kotlety gotowe, podajesz z ulubioną surówką. 8. Smacznego