Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się tradycyjne kotlety schabowe, nie masz pomysłu na obiad, oto danie dla Ciebie. Schabowe pod cebulową pierzynką, spróbuj przekonaj się, a nie będziesz żałować.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 175
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
1. Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą, pieprzem, czosnkiem. 2. Panierujesz w bułce tartej, jajku roztrzepanym widelcem i ponownie w bułce tartej. Smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu kotlety układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Masło rozpuszczasz na patelni, dodajesz obrane, pokrojone w krążki cebule. Smażysz około 10 minut, wsypujesz curry, mieszasz dokładnie. 4. Cebule nakładasz na każdy usmażony kotlet.
5. Ser żółty ścierasz na tarce o dużych oczkach, łączysz z majonezem oraz ketchupem i smarujesz wierzch kotleta. 6. Zapiekasz w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
7. Kotlety gotowe, podajesz z ulubioną surówką. 8. Smacznego