Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te schabowe z karkówki są soczyste, delikatne i niesamowicie chrupiące. Przygotujesz je w zaledwie 20 minut, a czas smażenia to jedynie minuta! Są lekko i odpowiednio przyprawione, z wyczuwalną nutą czosnku. Świetnie sprawdzą się jako alternatywa dla klasycznych schabowych na niedzielny obiad dla całej rodziny. Są tak pyszne, że będziesz je przyrządzać co tydzień. Jeśli chcesz, możesz je także upiec w piekarniku, zmniejszając ich kaloryczność.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6595
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240605
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2354
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 387
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 57
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6595
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240605
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2354
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 387
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 57
Składniki
Kotlety umyj i osusz papierowymi ręcznikami. Rozbij je tłuczkiem na cienkie płaty, a następnie obficie posyp przyprawami i wetrzyj je w mięso.
Do jednego głębokiego talerza wsyp mąkę, a do drugiego – bułkę tartą. W trzecim rozbełtaj jajka.
Na patelni rozgrzej 0,5 cm warstwę oleju.
Bierz po jednym kotlecie. Obtaczaj najpierw w mące, następnie zanurz w jajku i obtaczaj w bułce tartej. Dobrze dociśnij je do panierki, by ta pozostała na miejscu w trakcie smażenia.
Kładź kotlety na rozgrzany tłuszcz i smaż przez 2 minuty z każdej strony, do ładnego zezłocenia wierzchu. Gotowe odkładaj na papierowe ręczniki, by oddały nadmiar oleju.
Schabowe z karkówki podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu. Najlepiej smakują z dodatkiem ziemniaków i lekkiej sałatki.
Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 2 dni. Podgrzewaj je w piekarniku lub na patelni.