Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, aromatyczne i mięciutkie schabowe w towarzystwie pysznej, domowej, według rodzinnej receptury młodej kapusty zasmażanej z dużą ilością marchewki, koperku oraz szczypiorku.
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15208
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 81
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15208
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 81
Składniki
Schabowe: Kotlety rozbij przez folię stretch. W naczyniu układaj na przemian: mięso,cebula, czosnek. Całość zalej mlekiem, zamknij pudełko i włóż do lodówki na conajmniej 2 godziny. Po tym czasie przełóż kotlety na durszlak, zostaw na chwilę aby ociekły z mleka i oszusz ręcznikiem papierowym. Dopraw solą, pieprzem, papryką słodką oraz czosnkiem staropolskim z obu stron. Opanieruj w mące, jajku i bułce tartej. Schabowe usmaż na maśle klarowanym lub na oleju.
Kapusta: Główkę kapusty przetnij na pół i poszatkuj. Marchewki pokrój w talarki, posiekaj koperek i szczypiorek. W dużym garnku zagotuj wodę dodając łyżkę soli oraz oleju. Wrzuć kapustę oraz marchewkę i gotuj przez 2-3 minuty. Następnie odcedź. Na rozgrzane masło włóż ugotowaną kapustę, wlej wodę, sos sojowy, ocet, sól i pieprz do smaku. Duś pod przykryciem około 5 minut. Dodaj szczypiorek z koperkiem Śmietanę wymieszaj z odrobiną kapusty i dodaj do całości. Połącz. Następnie dodaj mąkę połączoną z zimną wodą. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj kilka sekund. Smacznego