Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, aromatyczne i mięciutkie schabowe w towarzystwie pysznej, domowej, według rodzinnej receptury młodej kapusty zasmażanej z dużą ilością marchewki, koperku oraz szczypiorku.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105454
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 87
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105454
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 87
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Składniki
Schabowe: Kotlety rozbij przez folię stretch. W naczyniu układaj na przemian: mięso,cebula, czosnek. Całość zalej mlekiem, zamknij pudełko i włóż do lodówki na conajmniej 2 godziny. Po tym czasie przełóż kotlety na durszlak, zostaw na chwilę aby ociekły z mleka i oszusz ręcznikiem papierowym. Dopraw solą, pieprzem, papryką słodką oraz czosnkiem staropolskim z obu stron. Opanieruj w mące, jajku i bułce tartej. Schabowe usmaż na maśle klarowanym lub na oleju.
Kapusta: Główkę kapusty przetnij na pół i poszatkuj. Marchewki pokrój w talarki, posiekaj koperek i szczypiorek. W dużym garnku zagotuj wodę dodając łyżkę soli oraz oleju. Wrzuć kapustę oraz marchewkę i gotuj przez 2-3 minuty. Następnie odcedź. Na rozgrzane masło włóż ugotowaną kapustę, wlej wodę, sos sojowy, ocet, sól i pieprz do smaku. Duś pod przykryciem około 5 minut. Dodaj szczypiorek z koperkiem Śmietanę wymieszaj z odrobiną kapusty i dodaj do całości. Połącz. Następnie dodaj mąkę połączoną z zimną wodą. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj kilka sekund. Smacznego