Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto urozmaicać smak schabowych by nie były wciąż takie same.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1047
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 984
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12882
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1047
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 984
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12882
Składniki
Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pociąć na cienkie płaty. Rozbić , oprószyć solą, pieprzem i przyprawą podlaską . Odstawić na godzinę by mięso przeszło aromatem przypraw.
W tym czasie przygotować farsz: Ugotować marchewkę. Kapustę drobno pokroić i sparzyć wrzątkiem. Dobrze odcisnąć. Paprykę pokroić w długie cienkie paski. Koperek lub szczypiorek drobno pokroić. Ugotowaną wcześniej marchewkę pokroić w długie, cienkie słupki. W misce wymieszać kapustę, koperek, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , żółtko i tartą bułkę. Doprawić wg własnego smaku. Na każdy płat mięsa kłaść po łyżce farszu, na środku układać po pasku papryki i marchewki. Zwijać w ciasne roladki.
Przygotować panierkę: Mąkę wymieszać z papryką, pieprzem i solą. Każdą roladkę panierować w rozmąconym jajku i mące z przyprawami. Zrumienić z obu stron na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem . Podlać winem i piec w piekarniku przez godzinę w temperaturze 175 stopni.