Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dnie które lubię od czasu do czasu przygotować dla rodzinki to właśnie tak przygotowane schabowe, zapiekane z ananasem i serem. Prosto i smacznie. Polecam
blacha, papier do pieczenia, tłuczek, patelnia, ręcznik papierowy, widelec, talerze do panierki,
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1846
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2957
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12686
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 251
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1846
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2957
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12686
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 251
Składniki
Kotlety po umyciu i osuszeniu rozbić tłuczkiem. Przyprawić pieprzem i solą z każdej strony. Nastepnie obtaczać w mące , rozbełtanych jajkach i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na każdym ułożyć odsączony z syropu i osuszony ręcznikiem papierowym plaster ananasa, przykryć plastrem sera żółtego i zapiekać w piekarniku do całkowitego rozpuszczenia sera. Smacznego
Schabowe gotowe do podania.