Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem inspiracja na kolejny przepis powstaje po zjedzeniu jakiegoś dania "na mieście", o którym wiemy tylko tyle, jak się nazywa, a co tworzy jej smak, domyślamy się w trakcie konsumpcji... No i jednocześnie to co jemy jest smaczne, bo inaczej po cóż byłoby to odtwarzać!? Tak właśnie było w tym przypadku... Odwiedziliśmy w tzw. porze obiadowej niewielki bar, ukryty w głębi podwórka jednej z kamienic zlokalizowanej przy głównej ulicy. O tym, że warto tu coś zamówić, świadczyła jedynie kolejka zamawiających przy bufecie i ciągle wymieniający się przy kilku stolikach konsumenci! Mój wybór padł na tytułowy kotlet! Czy był tego wart, przekonacie się jeśli spróbujecie go sobie przyrządzić według szczegółowego przepisu! Zachęcam i życzę smacznego! <WJ>
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4518
Składniki
Jajka rozkłócamy z solą i pieprzem. Mięso lekko oprószamy solą i pieprzem. Na każdą sztukę kładziemy ser i wędlinę. Tak przygotowane kotlety zanurzamy w jajku i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Smażenie najlepiej zacząć od strony szynki. Podajemy z ulubionymi dodatkami.