Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem inspiracja na kolejny przepis powstaje po zjedzeniu jakiegoś dania "na mieście", o którym wiemy tylko tyle, jak się nazywa, a co tworzy jej smak, domyślamy się w trakcie konsumpcji... No i jednocześnie to co jemy jest smaczne, bo inaczej po cóż byłoby to odtwarzać!? Tak właśnie było w tym przypadku... Odwiedziliśmy w tzw. porze obiadowej niewielki bar, ukryty w głębi podwórka jednej z kamienic zlokalizowanej przy głównej ulicy. O tym, że warto tu coś zamówić, świadczyła jedynie kolejka zamawiających przy bufecie i ciągle wymieniający się przy kilku stolikach konsumenci! Mój wybór padł na tytułowy kotlet! Czy był tego wart, przekonacie się jeśli spróbujecie go sobie przyrządzić według szczegółowego przepisu! Zachęcam i życzę smacznego! <WJ>
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1370
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4257
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1370
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4257
Składniki
Jajka rozkłócamy z solą i pieprzem. Mięso lekko oprószamy solą i pieprzem. Na każdą sztukę kładziemy ser i wędlinę. Tak przygotowane kotlety zanurzamy w jajku i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Smażenie najlepiej zacząć od strony szynki. Podajemy z ulubionymi dodatkami.