Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy wszyscy zapewne znają i wiedzą jak smakuje. Schabowy przekładaniec to schabowy tylko w innej wersji nieco ulepszony. Taki schabowy jest daniem bardzo pożywnym i smakuje wybornie. Polecam
tłuczek , deska, naczynia do panierki, widelec, patelnia, naczynie żaroodporne, ręcznik papierowy,
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 175
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 134
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16171
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 79
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 193
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 709
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 175
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 134
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16171
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 79
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 193
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 709
Składniki
Plastry schabu, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym , następnie rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. 2 jajka rozbełtać z mlekiem. Kotlety schabowe panierujemy w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w małe kawałki, podsmażamy na oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym. Na każdym kotlecie rozkładamy po łyżce usmażonych pieczarek, nakładamy plaster szynki oraz plaster żółtego sera i na górę nakładamy po 1 jajku sadzonym. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekamy aż ser się rozpuści. Gotowe posypać posiekaną cebulką zieloną , udekorować natką pietruszki. Smacznego
Przygotowanie schabowych.
Układanie warstwami w żaroodpornym naczyniu.
Nakładanie sadzonego jajka i zapiekanie w piekarniku.
Schabowe przekładane gotowe do podania.