Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy w nowoczesnym wydaniu-gęstym cieście na bazie piwa z cebulą dymką. Smaczna odmiana tradycyjnego schabowego.Idealny na niedzielny obiad. Pycha :)
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4068
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72829
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 542
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15598
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4068
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72829
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 542
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15598
Składniki
1. Schab rozbić na kotlety, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. W misce roztrzepać lub zmiksować jajka, wlać delikatnie piwo-uważać bo się mocno pieni, wsypać mąkę, oraz sól do smaku, zmiksować, do masy dodać posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorem. Wymieszać łyżką.
2. Kotlety maczać w cieście, smażyć na rozgrzanym oleju na patelni do miękkosci. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!