Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z chrupiącymi frytkami i surówką z kiszonej kapusty oraz z ostrymi papryczkami cherry.
tłuczek do mięsa, patelnia, nóż
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1456
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 213
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1456
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 213
Składniki
Rozbijamy plastry schabu tłuczkiem do mięsa na cieńsze plastry, solimy, pieprzymy z obu stron. Przyprawione plastry schabu panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie z ziemniaków smażymy frytki na oleju. Kapustę kiszoną lekko odciskamy z soku, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, troszkę oliwy i ziołowy pieprz. Całość mieszamy. Usmażone kotlety podajemy z frytkami, surówką z kiszonej kapusty i z ostrymi papryczkami cherry. Smacznego !!!