Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z chrupiącymi frytkami i surówką z kiszonej kapusty oraz z ostrymi papryczkami cherry.
tłuczek do mięsa, patelnia, nóż
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1994
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3187
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1247
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2009
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1994
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3187
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1247
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2009
Składniki
Rozbijamy plastry schabu tłuczkiem do mięsa na cieńsze plastry, solimy, pieprzymy z obu stron. Przyprawione plastry schabu panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie z ziemniaków smażymy frytki na oleju. Kapustę kiszoną lekko odciskamy z soku, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, troszkę oliwy i ziołowy pieprz. Całość mieszamy. Usmażone kotlety podajemy z frytkami, surówką z kiszonej kapusty i z ostrymi papryczkami cherry. Smacznego !!!