Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z chrupiącymi frytkami i surówką z kiszonej kapusty oraz z ostrymi papryczkami cherry.
tłuczek do mięsa, patelnia, nóż
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7626
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 226
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2555
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 542
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7626
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 226
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2555
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 542
Składniki
Rozbijamy plastry schabu tłuczkiem do mięsa na cieńsze plastry, solimy, pieprzymy z obu stron. Przyprawione plastry schabu panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor, do miękkości mięsa. W między czasie z ziemniaków smażymy frytki na oleju. Kapustę kiszoną lekko odciskamy z soku, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, troszkę oliwy i ziołowy pieprz. Całość mieszamy. Usmażone kotlety podajemy z frytkami, surówką z kiszonej kapusty i z ostrymi papryczkami cherry. Smacznego !!!