Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny schabowy z kością. Kotlet za zwyczaj robię bez kości, ale mąż miał ochotę na taki właśnie schabowy z kością wiec oto jest. Mówi i ma.
patelnia, miski na panierkę, widelec, talerz,
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 783
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425076
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10714
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 783
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425076
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10714
Składniki
Schabowe po oczyszczeniu rozbijamy tłuczkiem przez folię. Po rozbiciu nacieramy przyprawami. Tak przygotowane schabowe obtaczamy w mące następnie panierujemy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Schabowe smażymy na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na złoty kolor. Ja mocniej podpiekłam bo tak mocno spieczone schabowe lubimy. Podajemy z ziemniaczkami oraz z ulubionymi dodatkami.
Schabowe w przyprawach.
Smażenie schabowych.