Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny schabowy z kością. Kotlet za zwyczaj robię bez kości, ale mąż miał ochotę na taki właśnie schabowy z kością wiec oto jest. Mówi i ma.
patelnia, miski na panierkę, widelec, talerz,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10610
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 861
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9025
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10610
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 861
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9025
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Składniki
Schabowe po oczyszczeniu rozbijamy tłuczkiem przez folię. Po rozbiciu nacieramy przyprawami. Tak przygotowane schabowe obtaczamy w mące następnie panierujemy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Schabowe smażymy na rozgrzanym maśle klarownym z każdej strony na złoty kolor. Ja mocniej podpiekłam bo tak mocno spieczone schabowe lubimy. Podajemy z ziemniaczkami oraz z ulubionymi dodatkami.
Schabowe w przyprawach.
Smażenie schabowych.