Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy dobry na każdą okazję, ale może podać go tak trochę inaczej ? Zapraszam
Piekarnik, miski, garnki, patelnia
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 314
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 314
Składniki
Mięsko najpierw obtoczyć w mące, następnie w jajku i bułce
Na usmażone schabowe połóż podsuszone pieczarki, przykryj serem i do piekarnika
Piecz góra i dół temp 95 stopni aż ser się rozpuści. Smacznego 🫶
Mięsko oczyść z przerostów i tłuszczyku. Ja z tego co odcinam to zawsze robię rósł
Pokroić w plastry ok 1 cm grubość
Rozbój mięsko przykryte woreczkiem aby nie pryskało dookoła
Rozbij po obydwu stronach
Pieczarki pokroić w plasterki i poddusić na wolnym ogniu. Można doprawić solą i pieprzem