Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowy dobry na każdą okazję, ale może podać go tak trochę inaczej ? Zapraszam
Piekarnik, miski, garnki, patelnia
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9518
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 168
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9518
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 168
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Składniki
Mięsko najpierw obtoczyć w mące, następnie w jajku i bułce
Na usmażone schabowe połóż podsuszone pieczarki, przykryj serem i do piekarnika
Piecz góra i dół temp 95 stopni aż ser się rozpuści. Smacznego 🫶
Mięsko oczyść z przerostów i tłuszczyku. Ja z tego co odcinam to zawsze robię rósł
Pokroić w plastry ok 1 cm grubość
Rozbój mięsko przykryte woreczkiem aby nie pryskało dookoła
Rozbij po obydwu stronach
Pieczarki pokroić w plasterki i poddusić na wolnym ogniu. Można doprawić solą i pieprzem