Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12399
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13308
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12399
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13308
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Składniki
Kawałki mięsa wołowego wyjmij z rosołu i pokrój w plastry. Następnie ponadziewaj je na patyczki do szaszłyków i włóż do rozgrzanego do 80° C piekarnika. Susz około 5 godzin (dobrze wysuszone mięso po przełamaniu powinno być lekko różowe, a na zewnątrz brązowe).
Uwaga, niewykorzystane mięso włóż do pojemnika, który nie przepuszcza wilgoci i przechowuj (będzie dodatkiem do sałatek).
W głębokiej patelni na rozgrzanej oliwie obsmaż 3 posiekane ząbki czosnku. Wrzuć pokrojoną w plasterki kiełbasę i suszone mięso. Całość chwilę podsmaż. Dodaj koncentrat i sok pomidorowy, zagotuj.
Następnie wlej szklankę przegotowanej wody i gotuj, aż sos zrobi się gęsty. Dopraw solą i chili. Do wrzącego sosu wbij kolejno jaja tak, aby pozostały w całości i zanurzyły się w sosie. Następnie dodaj pozostały roztarty czosnek i przykryj pokrywką. Podawaj, gdy żółtka będą półścięte.Źródło: Na żywo