Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite danie, taka " ryba po grecku " dla ubogich i wegetarian. Gorąco polecam.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 219
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3207
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 984
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 860
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 219
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3207
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 984
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 860
Składniki
Seler obieramy, kroimy z niego 4 plastry o grubości około 1 centymetra. Pokrojony seler obtaczamy z przyprawie tandoori masala , przyprawiamy pieprzem i solą. Tak przygotowany seler smażymy z obu stron z 1 łyżką oleju. Zdejmujemy z patelni.
Resztę warzyw obieramy i razem z pozostałym selerem kroimy w drobniutką kostkę, lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora oczywiście kroimy w paski. Warzywa przesmażamy na patelni po selerze dodając 1 łyżkę oleju. Warzywa często mieszamy, w trakcie dolewamy ciepłą wodę i koncentrat. Dusimy pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec na jakieś 4 minuty wkładamy kotlety z selera i podduszamy je razem z warzywami. Podajemy kotlet z selera i porcję warzyw.