Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite danie, taka " ryba po grecku " dla ubogich i wegetarian. Gorąco polecam.
Przepis dnia
Pyszny i prosty chleb na piwie z dodatkiem miodu. Piwo w trakcie pieczenia od...
Odsłon: 8195
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 14757
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 60
Mini pizze z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznych pizzerinek. Dani...
Odsłon: 2164
Pączki na jeden kęs to jeden z tych przysmaków, który błyskawicznie znika ze...
Odsłon: 1068
Pyszna, delikatna, kremowa, łagodna, a cytryna i imbir podbijają jej smaku.
Odsłon: 29
Przepis dnia
Pyszny i prosty chleb na piwie z dodatkiem miodu. Piwo w trakcie pieczenia od...
Odsłon: 8195
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 14757
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 60
Mini pizze z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznych pizzerinek. Dani...
Odsłon: 2164
Pączki na jeden kęs to jeden z tych przysmaków, który błyskawicznie znika ze...
Odsłon: 1068
Pyszna, delikatna, kremowa, łagodna, a cytryna i imbir podbijają jej smaku.
Odsłon: 29
Składniki
Seler obieramy, kroimy z niego 4 plastry o grubości około 1 centymetra. Pokrojony seler obtaczamy z przyprawie tandoori masala , przyprawiamy pieprzem i solą. Tak przygotowany seler smażymy z obu stron z 1 łyżką oleju. Zdejmujemy z patelni.
Resztę warzyw obieramy i razem z pozostałym selerem kroimy w drobniutką kostkę, lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora oczywiście kroimy w paski. Warzywa przesmażamy na patelni po selerze dodając 1 łyżkę oleju. Warzywa często mieszamy, w trakcie dolewamy ciepłą wodę i koncentrat. Dusimy pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec na jakieś 4 minuty wkładamy kotlety z selera i podduszamy je razem z warzywami. Podajemy kotlet z selera i porcję warzyw.