Do góry

Dania główne Przepis na:

Seler po grecku

Seler po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 573 Ocena: 10267

Dodano:

Odsłon: 5964

Znakomite danie, taka " ryba po grecku " dla ubogich i wegetarian. Gorąco polecam.

Składniki

  • seler 530 g
  • por 85 g
  • marchew 240 g
  • pietruszka 150 g
  • 1 cebula
  • Koncentrat pomidorowy 90
  • olej 2 łyżki
  • sól, pieprz ew. cukier
  • przyprawa tandoori masala
  • ciepła woda około 1/2 szklanki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Seler obieramy, kroimy z niego 4 plastry o grubości około 1 centymetra. Pokrojony seler obtaczamy z przyprawie tandoori masala , przyprawiamy pieprzem i solą.
    Tak przygotowany seler smażymy z obu stron z 1 łyżką oleju.
    Zdejmujemy z patelni.

  2. Resztę warzyw obieramy i razem z pozostałym selerem kroimy w drobniutką kostkę, lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Pora oczywiście kroimy w paski.
    Warzywa przesmażamy na patelni po selerze dodając 1 łyżkę oleju.
    Warzywa często mieszamy, w trakcie dolewamy ciepłą wodę i koncentrat. Dusimy pod przykryciem około 10 minut.
    Pod koniec na jakieś 4 minuty wkładamy kotlety z selera i podduszamy je razem z warzywami.
    Podajemy kotlet z selera i porcję warzyw.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 15 sierpnia Wlasnie szukalam pomyslu na polówke mega-selera. Cudowny przepis - w sam raz dla mnie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 kwietnia To musi być pyszne, musimy zrobić, bo wygląda przepysznie :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 04 kwietnia Swietny pomysl i danie akurat dla mnie! Pysznosci :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 03 kwietnia Ciekawa potrawa,bardzo lubię seler muszę wypróbować:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń