Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14662
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6048
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14662
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6048
Składniki
Ser pokroić w plastry. Ułożyć w naczyniu i zalać wodą wymieszaną z sosem sojowym i solą. Wstawić do lodówki na dobę. Wymieszać majonez ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać cukier, sok z cytryny, sos sojowy i sól do smaku. Wymieszać. Pokroić w drobną kostkę kiszone ogórki i cebulę. Wyjać ser z solanki. Otrząsnąć z zalewy i ułożyć w naczyniu. Ułożone plastry sera zalać sosem czosnkowym. Posypać posiekaną cebulką, posiekanym ogórkiem kiszonym i koperkiem. Wstawić do lodówki na ok godzinę. Dobrze jest przykryć naczynie, żeby zapach cebulki nie rozniósł się po lodówce. Gotowe. Można zajadać. Smacznego.