Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7508
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2468
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7508
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2468
Składniki
Ser pokroić w plastry. Ułożyć w naczyniu i zalać wodą wymieszaną z sosem sojowym i solą. Wstawić do lodówki na dobę. Wymieszać majonez ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać cukier, sok z cytryny, sos sojowy i sól do smaku. Wymieszać. Pokroić w drobną kostkę kiszone ogórki i cebulę. Wyjać ser z solanki. Otrząsnąć z zalewy i ułożyć w naczyniu. Ułożone plastry sera zalać sosem czosnkowym. Posypać posiekaną cebulką, posiekanym ogórkiem kiszonym i koperkiem. Wstawić do lodówki na ok godzinę. Dobrze jest przykryć naczynie, żeby zapach cebulki nie rozniósł się po lodówce. Gotowe. Można zajadać. Smacznego.