Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424794
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10642
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4733
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424794
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10642
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4733
Składniki
Ser pokroić w plastry. Ułożyć w naczyniu i zalać wodą wymieszaną z sosem sojowym i solą. Wstawić do lodówki na dobę. Wymieszać majonez ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać cukier, sok z cytryny, sos sojowy i sól do smaku. Wymieszać. Pokroić w drobną kostkę kiszone ogórki i cebulę. Wyjać ser z solanki. Otrząsnąć z zalewy i ułożyć w naczyniu. Ułożone plastry sera zalać sosem czosnkowym. Posypać posiekaną cebulką, posiekanym ogórkiem kiszonym i koperkiem. Wstawić do lodówki na ok godzinę. Dobrze jest przykryć naczynie, żeby zapach cebulki nie rozniósł się po lodówce. Gotowe. Można zajadać. Smacznego.