Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25743
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1327
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25743
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1327
Składniki
Ser pokroić w plastry. Ułożyć w naczyniu i zalać wodą wymieszaną z sosem sojowym i solą. Wstawić do lodówki na dobę. Wymieszać majonez ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać cukier, sok z cytryny, sos sojowy i sól do smaku. Wymieszać. Pokroić w drobną kostkę kiszone ogórki i cebulę. Wyjać ser z solanki. Otrząsnąć z zalewy i ułożyć w naczyniu. Ułożone plastry sera zalać sosem czosnkowym. Posypać posiekaną cebulką, posiekanym ogórkiem kiszonym i koperkiem. Wstawić do lodówki na ok godzinę. Dobrze jest przykryć naczynie, żeby zapach cebulki nie rozniósł się po lodówce. Gotowe. Można zajadać. Smacznego.