Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacja w pół godziny! Tylko kilka łatwo dostępnych składników! Szybko i smacznie!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 238
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 155
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28047
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 238
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 155
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28047
Składniki
Odsączoną i wypłukaną ciecierzycę przekładamy do miski, polewamy oliwą, następnie doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu, łyżeczką słodkiej papryki oraz łyżeczką czosnku w proszku. Mieszamy.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją na duże kawałki. Cebulę kroimy w grube półplasterki.
Ser kroimy na grube plastry.
Pokrojone warzywa wraz z mrożonymi brokułami przekładamy do głębokiego naczynia.
Całość polewamy oliwą i doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu ziołowego, łyżeczką słodkiej papryki, łyżeczką wędzonej papryki oraz łyżeczką ziół prowansalskich. Mieszamy.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciecierzycę oraz warzywa.
Pomiędzy kawałkami warzyw układamy plastry sera.
Potrawę pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.