Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacja w pół godziny! Tylko kilka łatwo dostępnych składników! Szybko i smacznie!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13854
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15475
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6311
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13854
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15475
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6311
Składniki
Odsączoną i wypłukaną ciecierzycę przekładamy do miski, polewamy oliwą, następnie doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu, łyżeczką słodkiej papryki oraz łyżeczką czosnku w proszku. Mieszamy.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją na duże kawałki. Cebulę kroimy w grube półplasterki.
Ser kroimy na grube plastry.
Pokrojone warzywa wraz z mrożonymi brokułami przekładamy do głębokiego naczynia.
Całość polewamy oliwą i doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu ziołowego, łyżeczką słodkiej papryki, łyżeczką wędzonej papryki oraz łyżeczką ziół prowansalskich. Mieszamy.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciecierzycę oraz warzywa.
Pomiędzy kawałkami warzyw układamy plastry sera.
Potrawę pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.