Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacja w pół godziny! Tylko kilka łatwo dostępnych składników! Szybko i smacznie!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3849
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1329
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3849
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1329
Składniki
Odsączoną i wypłukaną ciecierzycę przekładamy do miski, polewamy oliwą, następnie doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu, łyżeczką słodkiej papryki oraz łyżeczką czosnku w proszku. Mieszamy.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją na duże kawałki. Cebulę kroimy w grube półplasterki.
Ser kroimy na grube plastry.
Pokrojone warzywa wraz z mrożonymi brokułami przekładamy do głębokiego naczynia.
Całość polewamy oliwą i doprawiamy łyżeczką soli, łyżeczką pieprzu ziołowego, łyżeczką słodkiej papryki, łyżeczką wędzonej papryki oraz łyżeczką ziół prowansalskich. Mieszamy.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciecierzycę oraz warzywa.
Pomiędzy kawałkami warzyw układamy plastry sera.
Potrawę pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.