Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serca w pysznym sosie - lekko słodkim dzięki marchewce i lekko ostrym dzięki chrzanowi.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 95
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 95
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258483
Składniki
Serca najpierw musimy przygotować. Myjemy je, odcinamy tłuszcz, wyciągamy ze środka krew, tniemy na pół. To najbardziej pracochłonna część gotowania. Serca zalewamy 1,5 litra wody. Gotujemy (na małym ogniu 20 minut od wrzenia). Teraz zdejmujemy szumowiny. Dodajemy pokrojoną marchew, cebule i selera oraz jałowca, ziele angielskie i liście. Gotujemy, aż serca będą miękki czyli jeszcze 20-30 minut. Na końcu dodajemy chrzan i mąkę rozprowadzoną w połowie szklanki wody, gotujemy jeszcze 5 minut, po tym czasie doprawiamy do smaku. Idealnie komponuje się kaszą gryczaną i buraczkami.