Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serca w pysznym sosie - lekko słodkim dzięki marchewce i lekko ostrym dzięki chrzanowi.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28645
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28645
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Serca najpierw musimy przygotować. Myjemy je, odcinamy tłuszcz, wyciągamy ze środka krew, tniemy na pół. To najbardziej pracochłonna część gotowania. Serca zalewamy 1,5 litra wody. Gotujemy (na małym ogniu 20 minut od wrzenia). Teraz zdejmujemy szumowiny. Dodajemy pokrojoną marchew, cebule i selera oraz jałowca, ziele angielskie i liście. Gotujemy, aż serca będą miękki czyli jeszcze 20-30 minut. Na końcu dodajemy chrzan i mąkę rozprowadzoną w połowie szklanki wody, gotujemy jeszcze 5 minut, po tym czasie doprawiamy do smaku. Idealnie komponuje się kaszą gryczaną i buraczkami.