Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serca w pysznym sosie - lekko słodkim dzięki marchewce i lekko ostrym dzięki chrzanowi.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 461
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15370
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3255
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 461
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15370
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3255
Składniki
Serca najpierw musimy przygotować. Myjemy je, odcinamy tłuszcz, wyciągamy ze środka krew, tniemy na pół. To najbardziej pracochłonna część gotowania. Serca zalewamy 1,5 litra wody. Gotujemy (na małym ogniu 20 minut od wrzenia). Teraz zdejmujemy szumowiny. Dodajemy pokrojoną marchew, cebule i selera oraz jałowca, ziele angielskie i liście. Gotujemy, aż serca będą miękki czyli jeszcze 20-30 minut. Na końcu dodajemy chrzan i mąkę rozprowadzoną w połowie szklanki wody, gotujemy jeszcze 5 minut, po tym czasie doprawiamy do smaku. Idealnie komponuje się kaszą gryczaną i buraczkami.