Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na drobiowe serca w lekko pikantnym wydaniu. Dzięki dodaniu papryczki chili i czosnku potrawa zyskuje wyrazisty smak.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 562
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8683
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3010
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 959
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 562
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8683
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3010
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 959
Składniki
Serca oczyszczamy z błon i skrzepów, dokładnie płuczemy, dodajemy do bulionu /2,5 szklanki/ i gotujemy do miękkości. Kiedy serca będą miękkie odcedzamy je. Kaszę kuskus zalewamy pozostałym gorącym bulionem /1,5 szklanki/ i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę a gdy stanie się szklista dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i drobno posiekaną papryczkę chili /ja dodaję ok. 1/4 szt/. Podsmażamy ok. 3-5 min. Dodajemy ugotowane serca i podsmażamy jeszcze ok. 5 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym . Na talerzu rozkładamy porcje kaszy kuskus a na niej serca drobiowe z papryką i cebulą. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.