Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny przepis dla niejadków przy okazji dzieci mają przy robieniu serc dużo zabawy :)
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2916
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1024
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1121
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2850
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2916
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1024
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1121
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2850
Składniki
Parówki przeciąć wzdłuż, ale tak żeby jeden koniec pozostał nieprzecięty. Następnie wywinąć w kształt serca i na drugim końcu spiąć wykałaczką. Wszystko dokładnie widać na filmie, gdyby były kłopoty :).
Serca podsmażyć z jeden i drugiej strony.
Kiedy przewrócimy na drugą stronę do środka wlać jajko i smażyć aż białko się zetnie. Co do żółtka to już jak to lubi. Może być płynne lub nie.
Kiedy serca są już gotowe przełożyć na talerz, odciąć białko, które się wylało i wyjąć wykałaczki. Podawać samo z pomidorem i oliwkami albo jako danie obiadowe z młodymi ziemniaczkami. Smacznego!