Do góry

Dania główne Przepis na:

Serca z parówek i jajka z młodymi ziemniaczkami :)

Serca z parówek i jajka z młodymi ziemniaczkami :)

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 2404

Dodano:

Odsłon: 769

Świetny przepis dla niejadków przy okazji dzieci mają przy robieniu serc dużo zabawy :)

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Parówki przeciąć wzdłuż, ale tak żeby jeden koniec pozostał nieprzecięty. Następnie wywinąć w kształt serca i na drugim końcu spiąć wykałaczką. Wszystko dokładnie widać na filmie, gdyby były kłopoty :).

  2. Serca podsmażyć z jeden i drugiej strony.

  3. Kiedy przewrócimy na drugą stronę do środka wlać jajko i smażyć aż białko się zetnie. Co do żółtka to już jak to lubi. Może być płynne lub nie.

  4. Kiedy serca są już gotowe przełożyć na talerz, odciąć białko, które się wylało i wyjąć wykałaczki. Podawać samo z pomidorem i oliwkami albo jako danie obiadowe z młodymi ziemniaczkami.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń