Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na "miłosny" kotlet z piersi indyka w chrupiącej i aromatycznej panierce.
Pierś z indyka dzielimy na sznycle, każdy z nich nacinamy i rozbijamy delikatnie przez folię spożywczą na kształt przypominający serce.
Rozbite sznycle oprószamy solą, pieprzem i przyprawą - czosnek staropolski. Odstawiamy na kilka minut dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Przyprawione serce panierujemy w mące amarantusowej, następnie w jajku roztrzepanym z 1 łyżeczką słodkiego sosu sojowego, a na koniec w bułce tartej (u mnie w wersji bezglutenowej).
Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i podajemy z ulubionymi dodatkami np. polską klasyką - puree ziemniaczanym oraz surówką z jabłka i marchewki.
Życzę smacznego! :)
Przepis dnia
pyszne połączenie sera feta z ogórkiem kiszonym i tuńczykiem
Odsłon: 23288
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 143
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 215
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 162
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 134
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 75
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 51
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 143
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 215
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 162
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 134
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 75
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 51
Składniki
Pierś z indyka dzielimy na sznycle, każdy z nich nacinamy i rozbijamy delikatnie przez folię spożywczą na kształt przypominający serce.
Rozbite sznycle oprószamy solą, pieprzem i przyprawą - czosnek staropolski. Odstawiamy na kilka minut dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Przyprawione serce panierujemy w mące amarantusowej, następnie w jajku roztrzepanym z 1 łyżeczką słodkiego sosu sojowego, a na koniec w bułce tartej (u mnie w wersji bezglutenowej).
Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i podajemy z ulubionymi dodatkami np. polską klasyką - puree ziemniaczanym oraz surówką z jabłka i marchewki.
Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Dania główne
Kieszonki z polędwiczki
Dania główne
Burger Elvisa Presleya
Dania główne
Ryż smażony z marchewką, groszkiem i jajkiem
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Zapraszam na przepis na pyszne i mięciutkie polędwiczki wieprzowe w sosie pie...
Odsłon: 34
Kieszonki z polędwiczki
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 51