Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na "miłosny" kotlet z piersi indyka w chrupiącej i aromatycznej panierce.
Sos bearnaise powstał na bazie sosu holenderskiego. Doskonale nadaje się do d...
Odsłon: 327
Dzisiaj coś innego lekkiego i smacznego. Tuńczyk w tej roli smakuje wszystkim...
Odsłon: 433
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 3178
Kolejny produkt (rabarbar) z mojej listy tych zakazanych. Tabsy poszły w ruch...
Odsłon: 128
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 3178
Kolejny produkt (rabarbar) z mojej listy tych zakazanych. Tabsy poszły w ruch...
Odsłon: 128
Składniki
Pierś z indyka dzielimy na sznycle, każdy z nich nacinamy i rozbijamy delikatnie przez folię spożywczą na kształt przypominający serce.
Rozbite sznycle oprószamy solą, pieprzem i przyprawą - czosnek staropolski. Odstawiamy na kilka minut dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Przyprawione serce panierujemy w mące amarantusowej, następnie w jajku roztrzepanym z 1 łyżeczką słodkiego sosu sojowego, a na koniec w bułce tartej (u mnie w wersji bezglutenowej).
Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i podajemy z ulubionymi dodatkami np. polską klasyką - puree ziemniaczanym oraz surówką z jabłka i marchewki.
Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Postny obiad (wegetariański)
Dania główne
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Dania główne
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Dania główne
Dorada z rusztu na grillowanych warzywach
Postny obiad (wegetariański)
Klasyczny pomysł na obiad wegetariański lub postny stanowią jajka sadzone, k...
Odsłon: 79
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 1503