Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na "miłosny" kotlet z piersi indyka w chrupiącej i aromatycznej panierce.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1135
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1313
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 559
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1135
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1313
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 559
Składniki
Pierś z indyka dzielimy na sznycle, każdy z nich nacinamy i rozbijamy delikatnie przez folię spożywczą na kształt przypominający serce.
Rozbite sznycle oprószamy solą, pieprzem i przyprawą - czosnek staropolski. Odstawiamy na kilka minut dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Przyprawione serce panierujemy w mące amarantusowej, następnie w jajku roztrzepanym z 1 łyżeczką słodkiego sosu sojowego, a na koniec w bułce tartej (u mnie w wersji bezglutenowej).
Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i podajemy z ulubionymi dodatkami np. polską klasyką - puree ziemniaczanym oraz surówką z jabłka i marchewki.
Życzę smacznego! :)