Do góry

Dania główne Przepis na:

Serce wysp zielonego Przylądka

Serce wysp zielonego Przylądka

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 7746

Dodano:

Odsłon: 498

Mięso można faszerować praktycznie wszystkim, każdy skład pasuje, więc moja propozycja trochę dziwna, ale wypróbujcie, bo warto.

Składniki

  • 1 ½ fileta z kurczaka
  • 20 dag twarogu chudego
  • żółtko jaja kurzego
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka musztardy
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Serce wysp zielonego Przylądka

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na połówki, obcinamy wystające kawałki i robimy w środku otwór
    2. Doprawiamy przyprawą oraz solą

  2. 3. Twaróg przekładamy do miski, ugniatamy widelcem, wbijamy żółtko, dodajemy musztardę oraz drobno pokrojoną paprykę i posiekany szczypiorek

  3. 4. Farsz dokładnie mieszamy i wkładamy w otwór w mięsie

  4. 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C

  5. 6. Przed podaniem kroimy w plastry, można podąć na ciepło jak również i jako przekąska na zimno
    7. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń