Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiadek skromny ale uwielbiany przez moją rodzinkę. Strasznie uwielbiamy podroby różnego rodzaju dlatego bardzo chętnie je przygotowuję. Pewnie są tacy co nawet nie spojrzą na podroby lub kupują je dla zwierzaków, no cóż każdy ma inne gusta my w dzieciństwie często mieliśmy przez rodziców robione dania z podrobów i tak mi zostało do dziś.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101065
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1972
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5828
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5829
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101065
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1972
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5828
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5829
Składniki
Do garnka wlać 4 szklanki wody dodać umyte i przekrojone na pół serduszka ( umyć również po przekrojeniu ponieważ są skrzepliny krwi ). dodać do serduszek suszone warzywa i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu. W czasie gotowania zebrać powstałe szumowiny.
Gdy serduszka są już na półmiękkie wkroić marchew a po chwili dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku przyprawą z solą. Gotować do pełnej miękkości serduszek.
W czasie gdy serduszka się gotują pod przykryciem. śmietanę z mąką oraz wywarem z serc rozprowadzić tak aby nie było grudek. Jak już serduszka są miękkie i pozostało około trzech szklanek wody, wlać rozrobioną śmietanę i całość zagotować do powstania sosu.
Serduszka w sosie podałam z uprażonym ryżem oraz zrobiłam surówkę ze szczypiorku, ogórka, rzodkiewki i pomidora w śmietanie. Obiad wyszedł bardzo smaczny a serduszka mięciutkie.