Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 751 Ocena: 4954
Dodano: 26.04.2020
Odsłon: 333
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać 4 szklanki wody dodać umyte i przekrojone na pół serduszka ( umyć również po przekrojeniu ponieważ są skrzepliny krwi ). dodać do serduszek suszone warzywa i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu. W czasie gotowania zebrać powstałe szumowiny.
Gdy serduszka są już na półmiękkie wkroić marchew a po chwili dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku przyprawą z solą. Gotować do pełnej miękkości serduszek.
W czasie gdy serduszka się gotują pod przykryciem. śmietanę z mąką oraz wywarem z serc rozprowadzić tak aby nie było grudek. Jak już serduszka są miękkie i pozostało około trzech szklanek wody, wlać rozrobioną śmietanę i całość zagotować do powstania sosu.
Serduszka w sosie podałam z uprażonym ryżem oraz zrobiłam surówkę ze szczypiorku, ogórka, rzodkiewki i pomidora w śmietanie. Obiad wyszedł bardzo smaczny a serduszka mięciutkie.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)