Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał w dziesiątkę! Podawaj je z cukrem pudrem, dżemem albo sosem waniliowym.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Twaróg rozgnieć widelcem lub zblenduj na gładką masę. Dodaj jajka, cukier waniliowy, miód (lub cukier puder) oraz mleko.
Wymieszaj całość do uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji. Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj aż masa zacznie przypominać ciasto na placuszki – nie powinna być zbyt rzadka.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i natłuść ją niewielką ilością masła. Nakładaj porcjami serniczki z pomocą łyżki i smaż je ok. 3-4 minuty z każdej strony aż będą złociste i lekko chrupiące na zewnątrz.