Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał w dziesiątkę! Podawaj je z cukrem pudrem, dżemem albo sosem waniliowym.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6848
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 299
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6848
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 299
Składniki
Twaróg rozgnieć widelcem lub zblenduj na gładką masę. Dodaj jajka, cukier waniliowy, miód (lub cukier puder) oraz mleko.
Wymieszaj całość do uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji. Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj aż masa zacznie przypominać ciasto na placuszki – nie powinna być zbyt rzadka.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i natłuść ją niewielką ilością masła. Nakładaj porcjami serniczki z pomocą łyżki i smaż je ok. 3-4 minuty z każdej strony aż będą złociste i lekko chrupiące na zewnątrz.