Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał w dziesiątkę! Podawaj je z cukrem pudrem, dżemem albo sosem waniliowym.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Składniki
Twaróg rozgnieć widelcem lub zblenduj na gładką masę. Dodaj jajka, cukier waniliowy, miód (lub cukier puder) oraz mleko.
Wymieszaj całość do uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji. Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj aż masa zacznie przypominać ciasto na placuszki – nie powinna być zbyt rzadka.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i natłuść ją niewielką ilością masła. Nakładaj porcjami serniczki z pomocą łyżki i smaż je ok. 3-4 minuty z każdej strony aż będą złociste i lekko chrupiące na zewnątrz.