Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał w dziesiątkę! Podawaj je z cukrem pudrem, dżemem albo sosem waniliowym.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3904
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 761
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3904
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 761
Składniki
Twaróg rozgnieć widelcem lub zblenduj na gładką masę. Dodaj jajka, cukier waniliowy, miód (lub cukier puder) oraz mleko.
Wymieszaj całość do uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji. Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj aż masa zacznie przypominać ciasto na placuszki – nie powinna być zbyt rzadka.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i natłuść ją niewielką ilością masła. Nakładaj porcjami serniczki z pomocą łyżki i smaż je ok. 3-4 minuty z każdej strony aż będą złociste i lekko chrupiące na zewnątrz.