Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na wykonanie lasagne.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1351
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5873
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8846
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18552
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1351
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5873
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8846
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18552
Składniki
Płaty lasagne przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przelej zimną wodą i układaj obok siebie, aby się nie posklejały. Żurawinę zalej wrzątkiem. Marchew i jabłka obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na dwóch łyżkach masła podsmaż marchew i jabłka. Dodaj odsączoną żurawinę. Dodaj miód. Pół kostki masła utrzyj z cukrem. Dodaj jajka i budyń. Miksując dodawaj powoli twaróg. Naczynie wysmaruj resztą masła. Układaj kolejno warstwę sera, płaty lasagne, marchew z jabłkiem, lasagne. Powtórz wyłożenie warstw. Ostatnią warstwą powinien być ser. Danie piecz w 175 stopniach C przez ok. 45 minut.