Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na wykonanie lasagne.
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3055
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4020
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 810
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3055
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4020
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 810
Składniki
Płaty lasagne przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przelej zimną wodą i układaj obok siebie, aby się nie posklejały. Żurawinę zalej wrzątkiem. Marchew i jabłka obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na dwóch łyżkach masła podsmaż marchew i jabłka. Dodaj odsączoną żurawinę. Dodaj miód. Pół kostki masła utrzyj z cukrem. Dodaj jajka i budyń. Miksując dodawaj powoli twaróg. Naczynie wysmaruj resztą masła. Układaj kolejno warstwę sera, płaty lasagne, marchew z jabłkiem, lasagne. Powtórz wyłożenie warstw. Ostatnią warstwą powinien być ser. Danie piecz w 175 stopniach C przez ok. 45 minut.