Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na wykonanie lasagne.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19786
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2920
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4033
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19786
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2920
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4033
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Składniki
Płaty lasagne przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przelej zimną wodą i układaj obok siebie, aby się nie posklejały. Żurawinę zalej wrzątkiem. Marchew i jabłka obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na dwóch łyżkach masła podsmaż marchew i jabłka. Dodaj odsączoną żurawinę. Dodaj miód. Pół kostki masła utrzyj z cukrem. Dodaj jajka i budyń. Miksując dodawaj powoli twaróg. Naczynie wysmaruj resztą masła. Układaj kolejno warstwę sera, płaty lasagne, marchew z jabłkiem, lasagne. Powtórz wyłożenie warstw. Ostatnią warstwą powinien być ser. Danie piecz w 175 stopniach C przez ok. 45 minut.