Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na wykonanie lasagne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1150
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 977
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1749
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14740
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1150
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 977
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1749
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14740
Składniki
Płaty lasagne przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przelej zimną wodą i układaj obok siebie, aby się nie posklejały. Żurawinę zalej wrzątkiem. Marchew i jabłka obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na dwóch łyżkach masła podsmaż marchew i jabłka. Dodaj odsączoną żurawinę. Dodaj miód. Pół kostki masła utrzyj z cukrem. Dodaj jajka i budyń. Miksując dodawaj powoli twaróg. Naczynie wysmaruj resztą masła. Układaj kolejno warstwę sera, płaty lasagne, marchew z jabłkiem, lasagne. Powtórz wyłożenie warstw. Ostatnią warstwą powinien być ser. Danie piecz w 175 stopniach C przez ok. 45 minut.