Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serowe spiralki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj miękkie masło, żółtka, śmietanę, szczyptę soli oraz żółty ser starty na tarce o jak najmniejszych oczkach. Szybko wyrób ciasto, uformuj kulę, owiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek o grubości około pół centymetra, pokrój w dość wąskie paseczki. Splataj paski po dwa, układaj na natłuszczonej blaszce. Roztrzep białko, posmaruj nim spiralki. Posyp kminkiem lub papryką. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 12-15 minut w tempe raturze 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie