Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki makaron z brokułami i parmezanem z dodatkiem anchois
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17618
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 374
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 931
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7324
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8787
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17618
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 374
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 931
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7324
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8787
Składniki
Brokuły podzielić na różyczki, ugotować w wodzie, odsączyć. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odlać wodę ( zachować 1/4 szklanki), odsączyć. Anchois drobno pokroić
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać anchois i czosnek, podsmażyć minutę. Dodać brokuły, wymieszać z czosnkiem i oliwą, dodać makaron dobrze całość wymieszać, podsmażyć mieszając ok 2 minuty, dobrze posolić i popieprzyć, dodać sok z cytryny. Sery zetrzeć, dodać cheddar na patelnie i dolać wodę z makaronu, wymieszać i poczekać aż ser się rozpuści. Przełożyć na talerz, posypać parmezanem, podawać.