Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki makaron z brokułami i parmezanem z dodatkiem anchois
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71545
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 520
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15525
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3368
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71545
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 520
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15525
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3368
Składniki
Brokuły podzielić na różyczki, ugotować w wodzie, odsączyć. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odlać wodę ( zachować 1/4 szklanki), odsączyć. Anchois drobno pokroić
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać anchois i czosnek, podsmażyć minutę. Dodać brokuły, wymieszać z czosnkiem i oliwą, dodać makaron dobrze całość wymieszać, podsmażyć mieszając ok 2 minuty, dobrze posolić i popieprzyć, dodać sok z cytryny. Sery zetrzeć, dodać cheddar na patelnie i dolać wodę z makaronu, wymieszać i poczekać aż ser się rozpuści. Przełożyć na talerz, posypać parmezanem, podawać.