Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki makaron z brokułami i parmezanem z dodatkiem anchois
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9243
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2743
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1195
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 232
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9243
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2743
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1195
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 232
Składniki
Brokuły podzielić na różyczki, ugotować w wodzie, odsączyć. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odlać wodę ( zachować 1/4 szklanki), odsączyć. Anchois drobno pokroić
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać anchois i czosnek, podsmażyć minutę. Dodać brokuły, wymieszać z czosnkiem i oliwą, dodać makaron dobrze całość wymieszać, podsmażyć mieszając ok 2 minuty, dobrze posolić i popieprzyć, dodać sok z cytryny. Sery zetrzeć, dodać cheddar na patelnie i dolać wodę z makaronu, wymieszać i poczekać aż ser się rozpuści. Przełożyć na talerz, posypać parmezanem, podawać.