Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7201
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4923
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327847
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7201
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4923
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327847
Składniki
Mięso czyścimy i kroimy w grubą kostkę (2cm x 2cm). Wrzucamy do miski i dodajemy przyprawy. Czosnek drobno siekamy (można użyć czosnku z torebki) i dodajemy do mięsa. Podlewamy kilkoma łyżkami oliwy, dokładnie mieszamy. Następnie miskę owijamy folią i wstawiamy na kilka godz do lodówki.
Ser trzemy na wiórki.
Gdy mięso jest gotowe wrzucamy je na rozgrzany olej i smażymy. Gdy zbieleje lekko podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy ok 10min.
Następnie wykładamy na talerz, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku, aż ser się stopi.
Podajemy z frytkami, sosem tzatzyki oraz zestawem surówek.