Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 339
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3777
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1301
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 339
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3777
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1301
Składniki
Mięso czyścimy i kroimy w grubą kostkę (2cm x 2cm). Wrzucamy do miski i dodajemy przyprawy. Czosnek drobno siekamy (można użyć czosnku z torebki) i dodajemy do mięsa. Podlewamy kilkoma łyżkami oliwy, dokładnie mieszamy. Następnie miskę owijamy folią i wstawiamy na kilka godz do lodówki.
Ser trzemy na wiórki.
Gdy mięso jest gotowe wrzucamy je na rozgrzany olej i smażymy. Gdy zbieleje lekko podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy ok 10min.
Następnie wykładamy na talerz, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku, aż ser się stopi.
Podajemy z frytkami, sosem tzatzyki oraz zestawem surówek.