Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Mięso czyścimy i kroimy w grubą kostkę (2cm x 2cm). Wrzucamy do miski i dodajemy przyprawy. Czosnek drobno siekamy (można użyć czosnku z torebki) i dodajemy do mięsa. Podlewamy kilkoma łyżkami oliwy, dokładnie mieszamy. Następnie miskę owijamy folią i wstawiamy na kilka godz do lodówki.
Ser trzemy na wiórki.
Gdy mięso jest gotowe wrzucamy je na rozgrzany olej i smażymy. Gdy zbieleje lekko podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy ok 10min.
Następnie wykładamy na talerz, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku, aż ser się stopi.
Podajemy z frytkami, sosem tzatzyki oraz zestawem surówek.