Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17831
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15690
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17831
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15690
Składniki
Mięso czyścimy i kroimy w grubą kostkę (2cm x 2cm). Wrzucamy do miski i dodajemy przyprawy. Czosnek drobno siekamy (można użyć czosnku z torebki) i dodajemy do mięsa. Podlewamy kilkoma łyżkami oliwy, dokładnie mieszamy. Następnie miskę owijamy folią i wstawiamy na kilka godz do lodówki.
Ser trzemy na wiórki.
Gdy mięso jest gotowe wrzucamy je na rozgrzany olej i smażymy. Gdy zbieleje lekko podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy ok 10min.
Następnie wykładamy na talerz, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku, aż ser się stopi.
Podajemy z frytkami, sosem tzatzyki oraz zestawem surówek.