Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4185
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 289
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3646
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4185
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 289
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3646
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Składniki
Mięso czyścimy i kroimy w grubą kostkę (2cm x 2cm). Wrzucamy do miski i dodajemy przyprawy. Czosnek drobno siekamy (można użyć czosnku z torebki) i dodajemy do mięsa. Podlewamy kilkoma łyżkami oliwy, dokładnie mieszamy. Następnie miskę owijamy folią i wstawiamy na kilka godz do lodówki.
Ser trzemy na wiórki.
Gdy mięso jest gotowe wrzucamy je na rozgrzany olej i smażymy. Gdy zbieleje lekko podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy ok 10min.
Następnie wykładamy na talerz, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku, aż ser się stopi.
Podajemy z frytkami, sosem tzatzyki oraz zestawem surówek.